duminică, 7 februarie 2010

Ranca in plina iarna








Un week-end la Ranca. Pentru prima data. Am plecat foarte curioasa si sigura in acelasi timp ca o sa-mi placa. Asta dupa ce l-am refuzat categoric pe fratele meu care a venit la un moment dat cu propunerea: Azuga. Nu-mi place Valea Prahovei si nu-mi plac statiunile de acolo. Pe langa faptul ca sunt mizerabile, mizerabile, nici macar nu imi par a fi statiuni. Sunt niste orasele de la munte. Nu mergi acolo ca sa te relaxezi... cel putin nu aceea e ideea mea de relaxare. Si despre Ranca am auzit pareri negative, dar in general de la cei care au fost vara: ca e galagie pentru ca se construieste mult si ca nu ai ce face. Dar, am mers pe ideea ca, fiind iarna, nu se construieste, discoteci si terase nu sunt, deci n-are de unde sa fie galagie, cat despre ce-i de facut in statiune, faptul ca sunt 3 partii de ski, 2 de sanius si un patinoar mi s-a parut de ajuns pentru un week-end. Pe scurt ne-am intors cu ideea ca anul viitor sa mergem pentru o saptamana. Zapada cata vrei, drum curatat, pensiuni destule, cateva hoteluri pentru cei care sunt adeptii hotelului, partii, teleski ieftin, nu tu aglomeratie infernala, nu tu smekeri pe partie, liniste in timpul noptii, desi am stat intr-o pensiune la cativa metri de drum, partie pentru incepatori, medie si avansati, echipament pentru inchiriat cat vrei, atv-uri, locuri de parcare, o partie luminata noaptea, patinoarul si el cu nocturna. La patinoar de exemplu am platit exact cat platim si la Pitesti: 10 lei ora cu patine de la ei... Noi am avut tot ce-am vrut. Poate mai multe spun pozele :).

9 comentarii:

  1. Ai dreptate Alina, Ranca e foarte frumoasa ca locatie. Despre statiune, gusturile nu se discuta. Prima oara am fost acolo in 2001, abia erau 2-3 case. Am fost cu un om de afaceri care, pana la urma, si-a facut un cartier rezidential acolo si si-a facut si buletin de Ranca, cu nr. 2! De verificat...
    Salvamontistul ne spunea atunci ca Nadia si Ilie Nastase au cumparat terenuri in zona.
    Am revenit de mai multe ori, dar niciodata dupa 2005. Am auzit ca s-a transformat mult, chiar as fi curios sa vad cum mai arata, pentru ca am fresh in minte cum era atunci.
    Peisajele de pana intrarea in Ranca sunt unice in Romania!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da peisajul pana acolo, intre Novaci si Ranca, iti taie respiratia. Sunt multe case (vile, pensiuni) in constructie. Dar iarna, vezi doar zapada si te bucuri de ea. Sper sa nu se transforme intr-o Valea Prahovei. Acum ca abia am descoperit-o. Macar cateva ierni sa mai tina asa cum am gasit-o noi acum.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca Audi-ul All Road cu motor de 3.0 TDI e al tau, nu mai vorbesc cu tine! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Fiecare loc ne rămâne în memorie prin ceea ce ne oferă el la un moment dat. Ranca va fi, mult timp de-acum încolo, zăpadă imaculată, linişte, pârtiile bune şi patinoarul ăla în nocturnă. Iar când s-or schimba lucrurile, sigur va fi o nouă Ranca de descoperit! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Si mie mi-a placut cat de cat mai ales ca zapada imi ajungea pana la genunchi.Mi-a mai placut si la patinoar,dar iar am primit frecus.

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca o laudati mult s-ar putea ca anul viitor sa fie mai ceva ca pe Valea Prahovei.
    Atunci va trebui sa cautati un alt loc frumos si linistit!
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  7. @cristian: nuuuuu...
    @melami: si totusi, vorbind cu cineva ieri, am inteles ca e frumos si vara... niste peisaje superbe. Cum acum e totul alb, vara e totul verde :)
    @marada: de asta mi-e si mie frica...
    @ioana: atat doar ca nu prea te-ai inteles bine cu schiurile :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Una din problemele cele mai mari pe care le are Ranca in momentul de fata este haosul total in care se construieste, ati aflat poate si de incendiu de la Complex Natura datorat tot inghepsuirii constructiilor.
    Zona este foarte frumoasa asa ca cei care tineti cu adevarat la aceasta statiune va astept pe http://portalnovaciranca.ro sa furnizati parerile si chiar ideile voastre, avem un forum pentru asta.
    Haideti sa contribuim si sa facem din Ranca o altfel de statiune.

    RăspundețiȘtergere